L’equipament | Auditori Barradas

Auditori Barradas

Facebook Auditori Barradas
Twitter Auditori Barradas
Instagram Auditori Barradas
  • Estic a:
  • Inici
  • L’Auditori

L'equipament

Què és l'Auditori Barradas?

L'Auditori Barradas, situat a la Rambla Just Oliveras de L'Hospitalet, és un dels equipaments de proximitat més cèntrics de la ciutat.

L'auditori està especialitzat en programació musical i manté una oferta de dues temporades estables a l'any, on es combinen diferents estils que van des de la cançó d'autor fins al jazz. A més ofereix una programació variada d'activitats durant tot l'any que inclou teatre, dansa, audiovisuals, cicles de conferències i altres activitats escèniques, culturals, socials i divulgatives.

Fotos de l'equipament

Característiques de l'espai

L'equipament disposa de diversos espais polivalents, funcionals i ben equipats on organitzar esdeveniments, presentacions, celebracions, conferències, entre d'altres, així com assajar. Les possibilitats són tan àmplies com el mateix centre. La disponibilitat d'aquests espais és flexible, però està subjecta a la programació dels diferents espectacles.

  • Un auditori / sala d'actes amb 223 localitats a platea, disposades en 13 files de 7 y 7  butaques cadascuna, separades per un passadís central, i 3 files més amb 15 butaques cadascuna, seguides. Hi ha 2 espais per a persones amb mobilitat reduïda i 2 butaques mòbils  per a 2 cadires de rodes més, si cal. 
  • Una sala polivalent amb capacitat de fins a 100 persones, per actes o conferències de petit o mitjà format i que també s'ofereix com a aula d'estudi en horari de centre i en horari especial durant els períodes d'exàmens (consulta els horaris).
  • Dues sales d'exposicions amb més de 40 m lineals per exposar.

Consulteu les opcions de cessió i lloguer d'espais o escriviu-nos a través del formulari de contacte.

Auditori Barradas

  • Adreça: Rambla Just Oliveras, 56. CP: 08901
  • Telèfon:  93 403 29 30
  • Correu electrònic: barradas@l-h.cat
  • Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 22 h. Caps de setmana consulteu el calendari a Serveis > Aula d'Estudi

Per què Barradas? Una mica d'història

L'Auditori Barradas rep el seu nom de l'artista uruguaià Rafael Barradas.

Barradas va néixer a Montevideo, el 7 de gener de 1890, fill d’espanyols. Va col·laborar des de molt jove en tertúlies intel·lectuals i en diaris i revistes de Montevideo i Buenos Aires com a il·lustrador. El 1913 funda El Monigote, publicació satírica sobre l’ambient cultural. Aquest mateix any viatja a Europa vivint a Barcelona on es vincula amb Joaquim Torres García i exposen plegats a la Galeria Dalmau.

Freqüenta tertúlies artístiques i coneix a poetes, crítics i artistes espanyols vinculats als moviments d’avantguarda. Exposa a Madrid el 1917 mentre realitza nombrosos treballs gràfics a Barcelona. Un any més tard exposa la seva primera mostra individual on proposa la seva concepció estètica: el vibracionisme. Cap el 1920 viu a Madrid, treballa desplegant una gran activitat com a escenògraf i figurinista. Organitza la seva pròpia tertúlia al cafè Oriente freqüentat per grans exponents culturals com Dalí, Buñuel i García Lorca. Col·labora amb Borges a la revista Tableros i és nomenat director artístic de la revista Alfar. Barradas influirà notòriament sobre tots aquests artistes i pensadors i també en altres de l’estil del crític Sebastià Guash, el periodista Gutiérrez Gili, el cineasta Buñuel, el músic Sainz de la Maza, etc.

Rep el premi Grand Prix en la categoria teatre en l'Exposició Internacional d’Arts Decoratives i Industrials de París. Es muda a L’Hospitalet de Llobregat, on realitza una sèrie de paisatges de la localitat i funda “El Ateneillo de Hospitalet” freqüentat per intel·lectuals i artistes de Catalunya i Madrid. Ja malalt torna a Montevideo on és homenatjat al Teatro Solís. Mor el 12 de febrer de 1929.

Rambla Just Oliveras 56. CP: 08901 - Telf.: 93 403 29 30 - barradas@l-h.catAvís legal